logolarge

Eindelijk is jullie baby er!
Maar verliep je bevalling niet zoals je gehoopt had?
De roze wolk …. Niet gevonden of waar is ze naartoe?
Hoe een nieuw evenwicht vinden mét een baby erbij?
Of kom je gewoon graag meedoen samen met andere bewuste, kersverse ouders?

dandelion

Waarom een BabyBloom

Een klein ukje erbij, of het nu om je 1ste baby gaat of niet, het is telkens aanpassen en opnieuw op avontuur gaan. Maar hoe avontuurlijk zijn jullie samen? Een baby heeft namelijk geen handgeschreven instructies bij. Waarom huilt een baby veel en wat kan je eraan doen? Hoe vinden jullie evenwicht samen, want je wil beiden dat het goed gaat.
Een bevalling is een hele diepgaande ervaring zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch gebied voor 3 mensen. Jijzelf, je partner én jullie baby! Maar al te vaak ontstaan in de weken of maanden na de geboorte moeilijkheden bij mama, papa of baby. Soms gebeurt dit als gevolg van het onderbreken van het natuurlijk proces van de bevalling. Denk maar aan een epidurale overdoving, een onverwachte sectio, het gebruik van hulpmiddelen enzomeer. Het kan een groot effect teweeg brengen en mogelijk blijft er ‘iets’ hangen dat je/jullie naar een donkere wolk leidt.

Voor wie?

Had je een geweldige bevalling ben je heel welkom, want hormonen doen hun eigen ding en hebben veel te maken met onze emotie voor, tijdens en na de geboorte.
Was het geboortemoment ingrijpend voor jullie drie op welke manier dan ook, sta je open voor ‘omdenken’… Kom dan mee ervaren hoe je samen een (h)echt gezin kan worden?
In onze maatschappij worden vaders al iets meer betrokken, maar vaak hebben ze vooraf geen idee wat er op hen afkomt tijdens het geboorteproces en blijven ze achteraf zitten met hun gevoelens of ervaringen. Ook hieraan zullen we extra aandacht aan schenken.
Vaak helpen partners zo goed ze kunnen, maar spreken vrouwen die net geboorte gaven zich niet duidelijk genoeg uit. Of zijn ze overbeschermend naar de baby toe. Vaak is twijfel en afwezigheid, omdat iemand uit werken moet gaan, een dooddoener in jullie relatie.

doolhof

Programma

De babytherapeut vertelt over het ingrijpende, maar ook mooie proces van zwangerschap en geboorte. Wat is de mogelijke invloed op jullie baby en op zijn/haar startproces. Waar ga je op letten en wat kan je doen om jullie kindje te ondersteunen in zijn of haar vrijheid tot gezond groeien. Tips en trics van een kinesitherapeut, craniale osteopaat en babytherapeut zijn meer dan welkom in deze 3-daagse ‘Even op adem komen’ voor jonge ouders.

Relaxatie voor vaders en moeders.
Mannen onder mannen, even bij elkaar onder begeleiding van een ervaren vader en babycoach, een mooie oplader om in je eigen kracht en nieuwe rol te gaan staan. Wat heb jij nodig? Wat zijn jouw vragen of twijfels? Los gaan van je vrouw maar wel met gelijkheid samen gaan delen en ervaren. Vrouwen die samen op adem komen na een leuke of minder leuke groei naar moederschap. Neem je graag deel aan een vrouwencirkel, een goede wandeling of ga je graag even tot in het schoonheidssalon, alles kan en mag dit weekend. Maar ook momenten samen, hoe ga je om met crisissituaties? Hoe kan je samen cocoonen mét de baby? Een les babymassage kan een mooie invulling zijn, maar niet met een krijsend kindje dat het mondeling niet kan vertellen. Samen leren dus wat babytaal is….

Vader/kind momenten en moeder/kind momenten.
Even je baby aan je partner overlaten geeft rust, of toch niet? We gaan op leuke en speelse manieren hieraan invulling geven. Hilarisch prettige momenten beloven we! ‘Put on your dancing shoes’, breng je yogamatje mee, je draagzak, je zitbal van tijdens je zwangerschap en schrijf snel in! Plezier voor groot en klein verzekerd!

Postnatale begeleiding.
En natuurlijk is ook onze vroedvrouw, Ann Joosen, aanwezig voor kleine en grote tips. Zij beantwoordt liefdevol al jullie vragen. Veel info die jullie een mooie start kan geven samen dus! Wees er snel bij als je mee wil.

In dit team van BabyMakingCoaching:
Babytherapeute Linda Dens
Vroedvrouw Ann Joosen
Myriam Oorts (Bewust Ouderschap)
Kristien Maus (relaxatie)
Nikki Vanhamel (Daddycation)

Formules

Voor €599

2x overnachting in 2-persoonskamer
2x ontbijt
3x lunch
Wellnesspakket (optioneel)
2.5 dagen begeleiding door professionals

Voor €699

3x overnachting in 2-persoonskamer
3x ontbijt
3x lunch
Wellnesspakket (optioneel)
2.5 dagen begeleiding door professionals


Welkomstraat 28, 2160 Wommelgem (BE)