logolarge

Eindelijk is jullie baby er!
Maar verliep je bevalling niet zoals je gehoopt had?
De roze wolk …. Niet gevonden of waar is ze naartoe?
Hoe een nieuw evenwicht vinden mét een baby erbij?
Of kom je gewoon graag meedoen samen met andere bewuste, kersverse ouders?

dandelion

Waarom BabyBloom

Een klein ukje erbij, of het nu om je 1ste baby gaat of niet, het is telkens aanpassen en opnieuw op avontuur gaan. Maar hoe avontuurlijk zijn jullie samen? Een baby heeft namelijk geen handgeschreven instructies bij. Waarom huilt een baby veel en wat kan je eraan doen? Hoe vinden jullie evenwicht samen, want je wil beiden dat het goed gaat.
Een bevalling is een hele diepgaande ervaring zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch gebied voor 3 mensen. Jijzelf, je partner én jullie baby! Maar al te vaak ontstaan in de weken of maanden na de geboorte moeilijkheden bij mama, papa of baby. Soms gebeurt dit als gevolg van het onderbreken van het natuurlijk proces van de bevalling. Denk maar aan een epidurale overdoving, een onverwachte sectio, het gebruik van hulpmiddelen enzomeer. Het kan een groot effect teweeg brengen en mogelijk blijft er ‘iets’ hangen dat je/jullie naar een donkere wolk leidt.

Voor wie?

Had je een geweldige bevalling ben je heel welkom, want hormonen doen hun eigen ding en hebben veel te maken met onze emotie voor, tijdens en na de geboorte.
Was het geboortemoment ingrijpend voor jullie drie op welke manier dan ook, sta je open voor ‘omdenken’… Kom dan mee ervaren hoe je samen een (h)echt gezin kan worden?
In onze maatschappij worden vaders al iets meer betrokken, maar vaak hebben ze vooraf geen idee wat er op hen afkomt tijdens het geboorteproces en blijven ze achteraf zitten met hun gevoelens of ervaringen. Ook hieraan zullen we extra aandacht aan schenken.
Vaak helpen partners zo goed ze kunnen, maar spreken vrouwen die net geboorte gaven zich niet duidelijk genoeg uit. Of zijn ze overbeschermend naar de baby toe. Vaak is twijfel en afwezigheid, omdat iemand uit werken moet gaan, een dooddoener in jullie relatie.

doolhof

Ouder-groei-groep


Zijn jullie ook onlangs (opnieuw) ouders geworden?

Naast de vele mama ochtendjes en onze vadercafés willen we als BMC-team wat nagelnieuw opstarten voor jonge ouders 'samen'.
Want een goede verstandhouding begint bij elkaar aanvoelen, begrijpen en het teamwerk verder zetten zonder jezelf als mama of papa te verliezen!

Na de vele voorbereidingen op de geboorte van jullie kindje, gaan we als gezin verdiepen in actief ouderschap en de eerste 9 maanden, waarin we ‘ont-zwangeren’ een kluif is dei vaak vergeten wordt.

Misschien liep je bevalling anders dan gepland, of heb je vragen allerhande ivm jullie nieuwe gezinnetje, jullie hervormde relatie...
In een besloten groep gaan we met andere ouders gaan we kijken hoe zij dit aanpakken en daardoor gaan jullie samen groeien.

In een klein, veilig gezelschap (min 3, max 5 koppels met baby) gaan we 4 donderdagavonden om de 2 weken, ervaringen delen.
Krijgen we tips naar elkaar, de baby, jullie hervormde relatie toe.
We gaan ook écht luisteren naar hoe mannen het vaderschap beleven en vrouwen het moederschap.

Zin in avontuur? Avondje uit mét jullie baby?
Met z'n 3tjes een avondje uit!
Meld jullie dan aan voor de BMC Ouder-groei-groep.

Wie neemt jullie mee?
Babytherapeute Linda Dens, Baby Parent Awareness (www.Senzis.be)
Mannencoach Christophe Denys, www.inbalans.be
Myriam Oorts, Praktijk voor bewuste vrouwen, www.pur-esse.be

Prijs: € 255
Voordeelprijs € 185 indien 1 maand vooraf betaald!

Slechts 5 koppels nemen we mee in dit avontuur, dus snel aanmelden is vereist.

Inschrijven kan via myriam.oorts@outlook.com
Storten op BE 71001548951469 met vermelding Oudergroeigroep, gekozen data en uw gsmnr.

Welkomstraat 28, 2160 Wommelgem (BE)