logolarge

Eindelijk is jullie baby er!
Maar verliep je bevalling niet zoals je gehoopt had?
De roze wolk …. Niet gevonden of waar is ze naartoe?
Hoe een nieuw evenwicht vinden mét een baby erbij?
Of kom je gewoon graag meedoen samen met andere bewuste, kersverse ouders?

dandelion

Waarom BabyBloom

Een klein ukje erbij, of het nu om je 1ste baby gaat of niet, het is telkens aanpassen en opnieuw op avontuur gaan. Maar hoe avontuurlijk zijn jullie samen? Een baby heeft namelijk geen handgeschreven instructies bij. Waarom huilt een baby veel en wat kan je eraan doen? Hoe vinden jullie evenwicht samen, want je wil beiden dat het goed gaat.
Een bevalling is een hele diepgaande ervaring zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch gebied voor 3 mensen. Jijzelf, je partner én jullie baby! Maar al te vaak ontstaan in de weken of maanden na de geboorte moeilijkheden bij mama, papa of baby. Soms gebeurt dit als gevolg van het onderbreken van het natuurlijk proces van de bevalling. Denk maar aan een epidurale overdoving, een onverwachte sectio, het gebruik van hulpmiddelen enzomeer. Het kan een groot effect teweeg brengen en mogelijk blijft er ‘iets’ hangen dat je/jullie naar een donkere wolk leidt.

Voor wie?

Had je een geweldige bevalling ben je heel welkom, want hormonen doen hun eigen ding en hebben veel te maken met onze emotie voor, tijdens en na de geboorte.
Was het geboortemoment ingrijpend voor jullie drie op welke manier dan ook, sta je open voor ‘omdenken’… Kom dan mee ervaren hoe je samen een (h)echt gezin kan worden?
In onze maatschappij worden vaders al iets meer betrokken, maar vaak hebben ze vooraf geen idee wat er op hen afkomt tijdens het geboorteproces en blijven ze achteraf zitten met hun gevoelens of ervaringen. Ook hieraan zullen we extra aandacht aan schenken.
Vaak helpen partners zo goed ze kunnen, maar spreken vrouwen die net geboorte gaven zich niet duidelijk genoeg uit. Of zijn ze overbeschermend naar de baby toe. Vaak is twijfel en afwezigheid, omdat iemand uit werken moet gaan, een dooddoener in jullie relatie.

doolhof

Welkomstraat 28, 2160 Wommelgem (BE)